Október 23-ai emlékműsor

"Én népem! múltba vagy jövőbe nézz:
Magyarnak lenni oly bús, oly nehéz!...
De túl minden bún, minden szenvedésen,
Önérzetünket nem feledve mégsem,
Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!"
/Sajó Sándor/

Az 1956-os forradalom a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Emlékezünk a hősökre és erőt merítünk ebből az emlékezésből! 1956. október 23. történései ugyanis a jövőnek szóltak, s mai szabadságunk alapját teremtették meg. 1956. október 23-án, Budapesten csoda történt. Akkor is, ha a reménykedés és felszabadultság 12 napja után a fegyveres erőszak legázolta a forradalmat. Annak szellemét azonban nem tudta megsemmisíteni.

A hazafiasságra nevelés nagyon fontos napjainkban. Kell, hogy gyermekeink ismerjék történelmünk jelentős eseményeit, azokat a személyeket, akik a haza érdekében kiemelkedőt tettek. Tisztelettel emlékezzenek azokra, akik a magyarság jövőjéért életüket áldozták.
Az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc eseményeiről 2021. október 22-én emlékeztünk meg a Csicsergők drámás csoport diákjainak műsorával. Szabó Gyuláné Éva tanárnő irányításával arra törekedtek, hogy minél hitelesebben tudják diáktársainak és a meghívott vendégeknek felidézni 1956 eseményeit. Több vendég szemébe is könnyet csaltak.

Gratulálunk a gyermekeknek és a tanárnőnek a színvonalas műsorért!


Galéria


BEZÁRÁS